Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újratervezés

Nem új már Tóth Barnabás Újratervezés c. rövidfilmje (2014),  mégis olyan alkotásnak tartom, amit újra meg újra érdemes megosztani, hogy egyre többen megnézhessék. Elgondolkodtató ez a 10-12 perc, melyben Pogány Judit és Kovács Zsolt játssza a főszerepet. Nem csoda, hogy a film több díjat is elnyert.

0 Tovább

Trükkös szombat: Mi másra jó a binder csipesz?

A mai nappal egy új "rovat" indul. Nagyon kedvelem a "life hack" videókat, azaz amikor megmutatják, hogy az életünkben problémát okozó dolgokat hogyan lehet a hagyományostól eltérő, elméletileg egyszerűbb módon megoldani. Vannak igazán jó ötletek, és van, ami túlgondoltabb, mint a hétköznapi verzió.

A mai videóban a binder csipeszek adta lehetőségeket lehet tanulmányozni:

A binder csipeszt a Washingtonban élő Louis E. Baltzley (1895-1946) találta fel 1910-ben (más leírás szerint 1911-ben). Az eredeti cél az volt, hogy segítsen író és feltaláló apjának, Edwin Baltzley-nek abban, hogy kéziratot könnyedén össze tudja fogni.

0 Tovább

Akiknek sikerült...

Rengeteg videó van arról, amikor egy jónak tűnő produkció rosszul sül el, és az illető pórul jár, megsérül, de legalábbis bizonyára fájdalmas tanulság számára az, hogy valamit elrontott. Most egy olyan összeállítást osztok meg, amiben ennek ellentéte a fontos, azaz a produkció sikerült.

0 Tovább

Az odaadó apa

A Hong Kongban élő Newman Chan bizonyára egy élményszerű bicajozást akart rendezni lányának. A pizsamás gyerkőcre bukósisak került, majd triciklijén ülő kislányt az apa felemelte, elindult a kerékpáros verseny videója a tévén, és a versenyző sisakkamerájával rögzített utat imitálva döntötte az apa jobbra, balra, előre a triciklit, illetve rázogatta, ha az út túl kavicsos volt. Micsoda élmény lehetett ez a kislánynak! :)

0 Tovább

Nosztalgia szerda: Led Zeppelin - Stairway to heaven

2012-ben a Stairway to heaven feldolgozásával tisztelgett több zenész és énekes a Led Zeppelin előtt, amikor az együttes megkapta a The Kennedy Center Honors kitüntetést. A produkcióban részt vett például az együttes 1980-ban elhunyt dobosának, John Bonhamnek a fia, Jason Bonham, valamint az amerikai rock együttes, a Heart tagjai, Ann és Nancy Wilson.

A The Kennedy Center Honors keretén belül 1978 óta évente  tüntetik ki azokat az előadóművészeket, akik életművükkel hozzájárultak az amerikai kultúrához; még akkor is, ha maguk nem amerikaiak. Minden év decemberében egy gála keretében tisztelegnek a művészek előtt a Kennedy Center Operaházban, melyen rengeteg híresség vesz részt.

Az esemény a kezdetektől a CBS-en látható, bár ez az egyike azon díjátadóknak, amiket nem élőben közvetítenek. A csatorna karácsony után szokta leadni a megvágott felvételt.

Az alábbi videón a dal magyar fordítással hallgatható/olvasható:

2012-ben kitüntetettek:

Buddy Guy, Dustin Hoffman, Led Zeppelin (John Paul Jones, Jimmy Page and Robert Plant), David Letterman és Natalia Makarova

Bővebben az eseményről: Wikipedia - Kennedy Center Honors

0 Tovább

Most aztán megmutatom...

blogavatar

Most aztán megmutatom... azokat a videókat, amelyekre szívesen felhívnám mások figyelmét, mert meghökkentettek, megnevettettek, elérzékenyítettek, elgondolkodtattak...

Utolsó kommentek