Az alábbi videó készítője azt szedte össze, hogy a konkrét főzésen kívül mi másra jó még egy kisebb, magas falú lábos. Az angolul nem beszélők kedvéért a videó alatt felsorolom az egyes lehetőségeket. Az angolul tudók pedig azért olvassák el, mert egyik-másik ötlethez van hozzászólásom...

Mire is jó tehát ez a lábos:

 

1. A főzéshez használt fakanalat, miután jól leütögettük róla a felesleges ételmaradékat, nyelével lefelé belehelyezhetjük a lábos nyelén lévő lyukba. Így megspórolhatjuk egy tányérka elmosogatását, amire amúgy a fakanalat tennénk.

2. A fokhagyma hámozásához is megfelelő a lábos, ha van teteje. A videóban látható módon rázogatva először a külső héja, majd a gerezdeken lévő héj adja meg magát. Ha nem akarjuk, hogy fokhagyma szagú legyen a kezünk, kanállal is kivehetjük a megtisztított gerezdeket. Megjegyzés: Egy másik videóban ugyanezt befőttes üveggel csinálják (rajta a teteje). Még nem próbáltam ki.

3. Az előző módszerhez nagyon hasonlatos a tojáshámozás, csak itt vizet is kell hagyni a fedővel ellátott lábosban. Megjegyzés: Egy másik videóban ugyanezt befőttes üveggel csinálják (rajta a teteje). KIPRÓBÁLTAM, és nagyon fontos megjegyezni, hogy a tojás legyen valóban KEMÉNY. Ha a főtt tojás a lágy és a kemény közötti állapotban van, akkor darabjaira esik az egész.

4. Jégaprító... A jeget fagyasztóba való nylonba teszi, a nylont egy vágódeszkára, és kezdődhet is az ütögetés.

5. A videó készítője szerint vasalóként is használható a kis lábos. Kb. 2,5cm magasságig tegyünk bele vizet, azt melegítsük fel, és már használható is. Megjegyzés: Én ezt eléggé veszélyesnek és feleslegesnek tartom. A lábos huzogatásakor a víz kiloccsanhat és komoly égési sérüléseket okozhat. Inkább kérjünk kölcsön vagy egy közeli boltban vegyünk egy olcsóbb vasalót, ha lehet.