Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lip Sync Battle: Stephen Merchant

megnevettető produkció zeneAz USA-ban igen népszerű műsor a Lip Sync Battle, azaz egyfajta "tátika show", amikor igazi hírességek mérik össze erejüket abban, melyikük tud jobban eltátogni és előadni egy népszerű dalt. Sokszor az őrültség határát feszegetik... természetesen jó értelemben. A 2015. április 2. óta a Spike kábelcsatornán futó műsor a Late Night with Jimmy Fallon c. show-ból nőtte ki magát. Nagyon-nagyon vicces produkciók születtek már eddig is. Az egyik ilyen Stephen Merchant előadása (Christina Aguilera "Dirrty" c. számával), aki egyben a műsor egyik producere is.

Stephen Merchant egyik korábbi Lip Sync Battle produkciója a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon c. műsorban (a csatában részt vesznek még: Joseph Gordon-Levitt és Jimmy Fallon):

0 Tovább

Hogyan okozzunk meglepetést egy tehetségkutatóban?

megdöbbentő produkció A csinos, 37 éves Cristina Ramos énekesként vett részt a Got Talent España 2016-os válogatóján. Produkciójával egyes zsűritagokat már az elején elbűvölt, míg mást kicsit sem... aztán igyekezett ezt a zsűritagot is meggyőzni...

0 Tovább

Forma-1-es autó motorjának hangja elektromos gitárral

Forma-1-es versenyautó hangja elektromos gitárral? Igen! Mario Torrado 2010 márciusában töltötte fel első videóját, amiben Fernando Alonso Bahrainben futott körét utánozta le gitárjával. Sokáig ragaszkodott ahhoz, hogy csak Alonso köreit adja elő, majd bemutatta a legjobb kanyarokat, más versenyzők egy-egy körét, a különbséget a V10-es, V8-as és V6-os motorok hangja között vagy éppen azt, hogy még a szúnyog zümmögése is utánozható gitárral.

Én elsőként azt a videót láttam, amiben Rubens Barrichello 2004-es monzai körét mutatja be, mellyel a brazil versenyző megszerezte az első rajthelyet.

És akkor most jöjjön két videó a valódi motorhanggal:

0 Tovább

Flashmob: Carl Orff - Carmina Burana (Bécs)

zene flashmob produkcióNagyon szeretem Carl Orff Carmina Burana c. művét. 1997-ben egy évfolyamtársamnak köszönhetően lehetőségem volt csatlakozni ahhoz a kórushoz, amely a zeneművet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon adta elő. A szöveget helyenként már elfelejtettem, de a dallam a mai napig megvan a fejemben.

A Volksoper Wien tagjai a bécsi Westbahnhofon (=nyugati pályaudvar) tartottak egy ötletes flashmobot. A művet kicsit átformálták (a sorrenden változtattak, illetve az O Fortuna c. tétel egy része is hiányzik), de szerintem a nézők/hallgatóság többsége ezt észre sem vette, az élményen pedig nem csökkent.

Carl Orff érdeklődése a középkor iránt igen jellemző volt. A Carmina Burana alapjául szolgáló 13. századi latin-német-francia nyelvű gyűjteményt a bajorországi Benediktbeuren kolostorában találták meg 1803-ban. A zeneszerző 935-36-ban ennek a versgyűjteménynek a szemelvényeire komponálta kantátáját, amit 1937. június 8-án Frankfurtban.

0 Tovább

Flashmob egy Kodály-művel

Én mindig meghatódom, amikor végignézem a 2013-as Ars Sacra Fesztivál nyitányaként rendezett flashmobról készült videót. A kórus Kodály Zoltán Esti dal c. művét (eredeti címe: Esti ima) adta elő.

0 Tovább
«
12

Most aztán megmutatom...

blogavatar

Most aztán megmutatom... azokat a videókat, amelyekre szívesen felhívnám mások figyelmét, mert meghökkentettek, megnevettettek, elérzékenyítettek, elgondolkodtattak...

Utolsó kommentek