Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Corps of Army Music flashmob

zene flashmob

A brit hadsereg katonazenészeiből álló Corps of Army Music 2013 szeptemberében tartott egy flashmobot Birminghamben a Chamberlain Square-en. A mai napig jó hangulatot kelt Louis Prima 1936-ban írt Sing, sing, sing c. dala, melyet most a fúvósokból és ütősökből álló zenekar adott elő.

A Corps of Army Music (CAMUS) 1994-ben alakult annak a kezdeményezésnek a hatására, hogy a 69 katonazenekar (alakulat) számát 30-ra csökkentségk. A királynő 1994. augusztus 13-án alá is írta a dokumentumot, mely megalakította a "Corps of Army Music"-ot, melyben összefogták a többi katonazenekar vezetőit és zenészeit. Egy központot is felállítottak  számukra Kneller Hallban.

0 Tovább

Flashmob télen??? Igen!

Flashmob télen? Nagykabátban? Ne mááár! Mégis! Toledóban a 2016. év első hónapjaiban tartották sok-sok résztvevővel ezt a flashmobot. Egyszerűen jókedvet csinálnak...

0 Tovább

Flashmob: Carl Orff - Carmina Burana (Bécs)

zene flashmob produkcióNagyon szeretem Carl Orff Carmina Burana c. művét. 1997-ben egy évfolyamtársamnak köszönhetően lehetőségem volt csatlakozni ahhoz a kórushoz, amely a zeneművet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon adta elő. A szöveget helyenként már elfelejtettem, de a dallam a mai napig megvan a fejemben.

A Volksoper Wien tagjai a bécsi Westbahnhofon (=nyugati pályaudvar) tartottak egy ötletes flashmobot. A művet kicsit átformálták (a sorrenden változtattak, illetve az O Fortuna c. tétel egy része is hiányzik), de szerintem a nézők/hallgatóság többsége ezt észre sem vette, az élményen pedig nem csökkent.

Carl Orff érdeklődése a középkor iránt igen jellemző volt. A Carmina Burana alapjául szolgáló 13. századi latin-német-francia nyelvű gyűjteményt a bajorországi Benediktbeuren kolostorában találták meg 1803-ban. A zeneszerző 935-36-ban ennek a versgyűjteménynek a szemelvényeire komponálta kantátáját, amit 1937. június 8-án Frankfurtban.

0 Tovább

Flashmob egy Kodály-művel

Én mindig meghatódom, amikor végignézem a 2013-as Ars Sacra Fesztivál nyitányaként rendezett flashmobról készült videót. A kórus Kodály Zoltán Esti dal c. művét (eredeti címe: Esti ima) adta elő.

0 Tovább

Most aztán megmutatom...

blogavatar

Most aztán megmutatom... azokat a videókat, amelyekre szívesen felhívnám mások figyelmét, mert meghökkentettek, megnevettettek, elérzékenyítettek, elgondolkodtattak...

Utolsó kommentek