Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zörgővíz

A Spektrum műsorából nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy mi is az a "zörgővíz", de ennek fizikáját is.

0 Tovább

Csúszdázó kiskacsák

Minden bizonnyal jól érezték magukat a videóban szereplő kacsa gyerekek, amikor lecsúsztak a csúszdán, majd visszatopogtak a szerkezet tetjére, hogy ismét lecsússzanak a vízbe. Ez egyszerűen egy félperces "cukiság videó". :)

0 Tovább

Trükkös szombat: Hogyan hámozzunk meg helyesen egy narancsot?

Trükkös szombat

 A narancs és a mandarin hámozásával mindig az a bajom, hogy az ember ujjain egy ragadós, narancsásrgás bevonat rakódik le, bemegy a köröm alá, és nehéz lemosni, a köröm alól pedig kiszedni. Az alábbi videóban egy fiatalember megmutatja, hogyan érdemes narancsot pucolni. Jelentem, kipróbáltam a módszert, és valóban könnyebb így! :)

0 Tovább

Nosztalgia szerda: Billy Joel - We didn't started the fire

zene Nosztalgia szerda

Eltérő információkat olvastam, hallottam ennek a dalnak a keletkezéséről. Mindegyik avval indul, hogy Billy Joel nagyon szereti a történelmet... Az egyik változat szerint, amit a rádióban hallottam, a zenész saját fiának állított össze egy listát az 1949-1989 közötti fontosabb eseményekről, személyekről. (1949-ben született Billy Joel.) Egy másik történet szerint a stúdióban épp felvételeket készítettek, amikor a 21 évessé váló Sean Lennon (John Lennon és Yoko Ono fia) arról panaszkodott, hogy milyen rossz 21 évesnek lenni. Ekkor elkezdődött egy beszélgetés, mely odáig ment, hogy a fiatal szerint Billy Joel fiatal korában, az 1950-es években nem történt semmi. Erre válaszul írta meg a dalt (a linkre kattintva a dalszöveg először angolul, majd magyarul olvasható).

Maga a videóklip is nagyon érdekes. Egy középosztálybeli fehér családot követ végig az 1940-es évektől az 1980-as évek végéig, amint valóra váltják az amerikai álmot: otthon , karrier, gyerekek. A refrénnél megjelenik Billy Joel is egy tűzfal előtt, ami idővel felemészt egy-egy fontos történelmi eseményt megörökítő képet, mint pl. a Lee Harvey Oswald elleni merénylet,  Nguyễn Văn Lém (a vietnami Nemzeti Felszabadítási Front vezetőjének) 1968. február 1-jén történt kivégzése.

Figyelem, az 1956-os forradalom is bekerült a dalba... szimplán Budapest említésével (1:20-21-kor érdemes extrán figyelni): 

0 Tovább

Meglepő a látvány, ha lassított felvételen nézzük

megdöbbentőAz alábbi videóban a YouTube Nation néhány olyan videót szedett össze, ami lassított felvételeken mutat meg hétköznapi dolgokat:

1. Hogyan ég a gyufa feje?

2. Hogyan iszik a kutya?

3. Hogyan alakul ki a pattogatott kukorica?

4. Hogyan működik a tetoválógép?

5. Hogyan viselkednek hétköznapi tárgyak (fém lap, fém hordó, cintányér), ha rájuk ütnek (vibráció)?

0 Tovább

Most aztán megmutatom...

blogavatar

Most aztán megmutatom... azokat a videókat, amelyekre szívesen felhívnám mások figyelmét, mert meghökkentettek, megnevettettek, elérzékenyítettek, elgondolkodtattak...

Utolsó kommentek