Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nosztalgia szerda: Billy Joel - We didn't started the fire

zene Nosztalgia szerda

Eltérő információkat olvastam, hallottam ennek a dalnak a keletkezéséről. Mindegyik avval indul, hogy Billy Joel nagyon szereti a történelmet... Az egyik változat szerint, amit a rádióban hallottam, a zenész saját fiának állított össze egy listát az 1949-1989 közötti fontosabb eseményekről, személyekről. (1949-ben született Billy Joel.) Egy másik történet szerint a stúdióban épp felvételeket készítettek, amikor a 21 évessé váló Sean Lennon (John Lennon és Yoko Ono fia) arról panaszkodott, hogy milyen rossz 21 évesnek lenni. Ekkor elkezdődött egy beszélgetés, mely odáig ment, hogy a fiatal szerint Billy Joel fiatal korában, az 1950-es években nem történt semmi. Erre válaszul írta meg a dalt (a linkre kattintva a dalszöveg először angolul, majd magyarul olvasható).

Maga a videóklip is nagyon érdekes. Egy középosztálybeli fehér családot követ végig az 1940-es évektől az 1980-as évek végéig, amint valóra váltják az amerikai álmot: otthon , karrier, gyerekek. A refrénnél megjelenik Billy Joel is egy tűzfal előtt, ami idővel felemészt egy-egy fontos történelmi eseményt megörökítő képet, mint pl. a Lee Harvey Oswald elleni merénylet,  Nguyễn Văn Lém (a vietnami Nemzeti Felszabadítási Front vezetőjének) 1968. február 1-jén történt kivégzése.

Figyelem, az 1956-os forradalom is bekerült a dalba... szimplán Budapest említésével (1:20-21-kor érdemes extrán figyelni): 

0 Tovább

Készüljünk a nyárra a Kerekes Banddel!

zene megnevettető nyár

A Kerekes Band Mr. Hungary c. dala jó pár éves, de annyira vicces mind a szöveg, mind a vdeó miatt, hogy muszáj megosztani. Akik már ismerik, biztosan szívesen hallgatják meg újra. Akik nem ismerik... na, hát most akkor megismerik. Nem hiszem, hogy van olyan, aki nem mosolyodik el a dal hallatán. Extrán vicces a német verzió... alább ott a videó.

Akkor hát hangolódjuk a nyárra angolul...

... és németül!

0 Tovább

Nosztalgia szerda: Cherry Coke reklámzenéje

zene Nosztalgia szerdaElég nagy sláger volt ez egykoron... Cherokee

0 Tovább

Phoebe (Jóbarátok) igazmondó gyerekdalai 

A héten Ray Jesselről írtam, aki 2014-ben 84 évesen lépett az Amerik's got talent c. műsorba. A videómegosztón talált dalairól Phoebe jutott az eszembe a Jóbarátok c. sorozatból, aki az egyik epizódban igazmondó, bizonyos szempontból felvilágosító dalokat énekelt a gyerekeknek. Jöjjenek most ezek a dalok, hátha mosolyt csalnak az arcokra...

"Minden ember szabadon lehet hülye"

A videók az alábbi dalcímekre kattintva érhetőek el:

0 Tovább

Forma-1-es autó motorjának hangja elektromos gitárral

Forma-1-es versenyautó hangja elektromos gitárral? Igen! Mario Torrado 2010 márciusában töltötte fel első videóját, amiben Fernando Alonso Bahrainben futott körét utánozta le gitárjával. Sokáig ragaszkodott ahhoz, hogy csak Alonso köreit adja elő, majd bemutatta a legjobb kanyarokat, más versenyzők egy-egy körét, a különbséget a V10-es, V8-as és V6-os motorok hangja között vagy éppen azt, hogy még a szúnyog zümmögése is utánozható gitárral.

Én elsőként azt a videót láttam, amiben Rubens Barrichello 2004-es monzai körét mutatja be, mellyel a brazil versenyző megszerezte az első rajthelyet.

És akkor most jöjjön két videó a valódi motorhanggal:

0 Tovább

Most aztán megmutatom...

blogavatar

Most aztán megmutatom... azokat a videókat, amelyekre szívesen felhívnám mások figyelmét, mert meghökkentettek, megnevettettek, elérzékenyítettek, elgondolkodtattak...

Utolsó kommentek